Redactie
Persklaarmaken
Actualiseren

Voor een goed lopende tekst zonder Engels of Frans ‘accent’

Leesbaarheid is essentieel, net als volledigheid en een logische opbouw. Ik vertaal uw vakjargon in ‘gewoon’ Nederlands en zorg voor een helder verhaal, wat voor tekst u ook voor ogen heeft. Een roman voert de lezer naar een andere wereld, terwijl een folder vooral gericht is op verleiden. Weblogs bieden korte informatie of vluchtig vermaak en de artikelen in een congresbundel vragen om een duidelijke stellingname en een stevige onderbouwing. Of het nu om een vertaling, een speech of een nieuwsbericht gaat, ik zorg dat uw tekst aansluit bij de doelgroep, zodat uw boodschap optimaal overkomt.

Waarom kiest u voor mij?

Als vertaler ben ik gewend om af te stemmen op de stijl en woordkeuze van de auteur. Ook in mijn redactiewerk is de bedoeling van de auteur te allen tijde leidend. Het blijft zijn tekst, maar dan mooier, leesbaarder. Ik ben kritisch op opbouw, grammatica en consequentheid, maar zal een tekst nooit lukraak herschrijven. Ik ben zo creatief als u wilt…

Ik heb volop ervaring met het redigeren en corrigeren van boeken, speeches, verslagen en scripties. Ik werk in opdracht van bedrijven, particulieren, uitgevers en vertaalbureaus. Voor afstudeerscripties hanteer ik een speciaal tarief.

Direct goed is uiteindelijk goedkoper

Uit ervaring weet ik dat het redigeren van teksten vaak als sluitpost wordt gezien, een fase die je gemakkelijk kunt overslaan. Maar bijna altijd blijkt goedkoop toch duurkoop te zijn. Net als collega’s krijg ik regelmatig teksten aangeboden waar een buurmeisje, de zoon-van of een stagiair mee aan de slag is geweest. Natuurlijk is dat goedkoper. Maar is de prijs het enige criterium? Of wilt u een tekst die zijn doel bereikt?

Met of zonder vormgeving

Ook documenten die zijn opgemaakt in het programma InDesign kan ik voor u redigeren.
Handig voor de vormgever en bijzonder tijdbesparend! Ideaal dus voor de allerlaatste puntjes op de i.

Vandaag of gisteren?

Natuurlijk wilt u uw tekst zo snel mogelijk klaar hebben. Dus als mijn agenda het toelaat, ga ik direct voor u aan de slag. Voor korte klussen heb ik meestal nog dezelfde week tijd.

Andere wensen? 

sylvia portret

Zoekt u een vertaler?
Zoekt u een tekstschrijver?
Wilt u iets speciaals?

Voorbeelden zien?

Bekijk hier mijn portfolio.